Virtual sailor

Any issues or problems related to the various features of VS and how they are used should be posted here. Please search this forum to find answers to any questions before posting.

Virtual sailor

Postby greg890 » Tue Sep 20, 2016 6:52 pm

Hey i have a problem when i'm in game i select a ship and then it loads the map and my ship appears but when i look on the outside of the ship it looks like the whole ship is out of the water and when i go under water the whole ship looks like it is under water but when i select a random ship to put on the map it looks like it is in the water the way it should be how do i fix this problem. Thanks
greg890
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 20, 2016 4:24 pm
Preferred Sim: Virtual Sailor

Re: Virtual sailor

Postby Sharpy » Tue Sep 20, 2016 8:13 pm

Aloha.
If you want to view the ship from outside hit f2.
That positions the camera in chase mode.

Hope that helps.

Steve
Sharpy
 
Posts: 408
Joined: Tue Jul 22, 2008 4:11 am
Location: Lahaina, Hawaii
Preferred Sim: Virtual Sailor

Re: Virtual sailor

Postby greg890 » Tue Sep 20, 2016 8:23 pm

The thing is i can see all around the ship but the ship looks weird its like looking at a ship in a dry dock without water that's what it looks like on the water. looks like this with everything showing but on nothing but water no land around.
Attachments
7e4d48d34edf7326a979adc9d0769b74.jpg
7e4d48d34edf7326a979adc9d0769b74.jpg (6.41 KiB) Viewed 280 times
greg890
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 20, 2016 4:24 pm
Preferred Sim: Virtual Sailor

Re: Virtual sailor

Postby greg890 » Tue Sep 20, 2016 10:41 pm

Is there anyone who knows how to fix this.
greg890
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 20, 2016 4:24 pm
Preferred Sim: Virtual Sailor

Re: Virtual sailor

Postby Sailorjohn » Sat Sep 24, 2016 4:25 am

Sharpy already told you. Don't leave the ship in F1 mode. Click F2, and the ship will appear correctly in the water. Ilan loads vehicle mesh first, then water, in F1 mode...so if you zoom out of the ship in F1, it appears to be above the water. Always use F2 for external views of your ship.
Sailorjohn
 
Posts: 1501
Joined: Tue Jun 17, 2008 1:48 am
Preferred Sim: Vehicle Simulator

Re: Virtual sailor

Postby HawkbitAlpha » Sun Jan 01, 2017 9:33 am

I apologize for the bump, but I want to make this clear, since no one did before me.

This is a glitch I used to encounter all the time in VS 7.0. If you close the game, and your ship is still in an area with actual scenery installed when you do, the next time you start the game up, chances are you'll have been teleported to near the edge of the scenery. I've seen this happen quite a lot - sometimes, I would leave the game while my ship was still in the Manhattan scenery area. Sure enough, when I came back, it was in the middle of nowhere, on land. A quick visit to the map and repositioning magic fixes it, I find...but as far as I know, there is no actual permanent fix for this.
7-year VS player. May or may not be a YSFlight pilot.
https://www.youtube.com/user/SwordSlayerXL

Song for right now: https://www.youtube.com/watch?v=lXniM9Ml8R0
User avatar
HawkbitAlpha
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 31, 2016 12:55 am
Location: Mississippi
Preferred Sim: Virtual Sailor

Re: Virtual sailor

Postby Panelman » Sun Jan 01, 2017 10:11 pm

Maybe because you must have name boats an sceneries without space in VS !?

e.g.: SouthIslands or South_Islands, but never South Islands ! :?:
User avatar
Panelman
 
Posts: 113
Joined: Fri Jul 18, 2008 5:58 pm
Location: Paris France
Preferred Sim: Virtual Sailor


Return to VS Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest